De ce să aleg tratamentul prin implanturi dentare?

  • Sănătate Orală   •   29 Mai 2020

Clinica stomatologică SaraDent din Pitești răspunde întrebărilor dumneavoastră

Lipsa unuia sau a mai multor dinți modifică, pe lângă aspectul estetic, și o serie de elemente funcționale pe care pacientul nu le percepe imediat. În primul rând eficiența masticatorie scade iar dinții rămași vor fi suprasolicitați și se vor pierde mai repede. În al doilea rând dinții vecini spațiului gol își vor modifica poziția în încercarea de a acoperi acest spațiu iar acest lucru va duce la suprasolicitări suplimentare și tulburări de masticație/blocaje în articulația madibulei.

Cu cât trece mai mult timp de la extracție, cu atât sunt mai mici șansele să puteți beneficia de implanturi în mod corespunzător, iar dacă azi puteți beneficia de ele, nimeni nu vă poate garanta că veți mai putea peste 6 luni.

Efectul major al dinților lipsă este însă faptul ca osul se slăbește și se micșorează, schimbând chiar și fizionomia feței. Osul maxilarelor este stimulat să crească și să se reînoiască de prezența dinților, iar când aceștia dispar, înălțimea și lățimea crestei osoase scade din cauza lipsei de stimulare. Cu cât trece mai mult timp de la extracție cu atât dimensiunile osului se reduc mai mult. Iar dimensiunile osului sunt cele care dictează planul de tratament în terapia prin implanturi. Nu se pot pune implanturi într-o creastă osoasă de 3mm atunci când cele mai mici implanturi disponibile au 6mm.

Sunteți pregătiți sa zâmbiți?

Stabiliți o programare!