Poate organismul meu să respingă implanturile dentare?

  • Sănătate Orală   •   1 August 2020

Clinica stomatologică SaraDent răspunde întrebărilor voastre

Atunci când vorbim de „respingere” la implanturile dentare,  nu este același lucru cu respingerea unui organ transplantat chirurgical datorită incompatibilității țesuturilor, grupei de sânge, etc.

Implanturile sunt produse din titan și zirconiu, aceste materiale fiind folosite cel mai frecvent datorită capacității lor înalte de a se integra în țesut.  Corpul nu respinge un implant de titan sau de zirconiu cum ar respinge un transplant de organe. Implantologia orală a fost creată de profesorul suedez Per-Ingvar Brånemark. Acesta a realizat primul implant dentar în anul 1965, în Suedia, pe un  pacient în vârstă de  34 de ani. Implantul era din titan pur și operația de inserare a implantului a fost o reușită.

implanturi dentare

Cauzele pentru care organismul respinge un implant

Respingerea unui implant dentar nu se datorează intoleranței organismului la materialul din care este produs ci unei cauze locale sau generale. Implantul poate fi respins dacă pacientul nu respectă vizitele periodice la medicul stomatolog sau nu are o igienă corespunzătoare. Printre cauzele generale care duc la pierderea implantului se numără și diabetul, o boală ce este cu greutate ținută sub control. Cazurile acestea sunt, însă, extrem de rare  (sub 5%).

Sunteți pregătiți sa zâmbiți?

Stabiliți o programare!