Cum alegem periuța de dinți potrivită nevoilor noastre

  • Sănătate Orală   •   03 Iulie 2020

Clinica stomatologică SaraDent din Pitești răspunde întrebărilor dumneavoastră

Este mai bună o periuță manuală sau ar trebui sa optăm pentru una electrică? Ce este mai potrivit pentru un copil? Periuțe făcute din materiale organice? Primim foarte des aceste intrebări de la pacienți noștri așa că ne-am gândit să vă facem câteva recomandări care vă vor fi de ajutor în alegerea periuței de dinți.

  • Niciodată nu folosiți periuțe făcute din păr natural sau alte materiale organice indiferent de proveniența lor. Fibrele naturale sunt neregulate și poroase la nivel microscopic, se încarcă rapid cu bacterii și devin un adevărat focar de dezvoltare a germenilor. Folosiți doar periuțe cu peri din plastic, nylon…etc.
  • Periuțele manuale există de foarte multă vreme și sunt eficiente în curățarea plăcii bacteriene dacă sunt folosite cu o tehnică cât de cât corectă. Dacă periuța manuală nu este utilizată minim 2 minute, de două ori pe zi, cu o tehnică corectă de periaj, eficiența ei este diminuată dramatic.
  • Periuțele electrice sunt mult mai ușor de folosit și semnificativ mai eficiente din cauza numărului mare de mișcări pe minut. Tehnica aici nu mai este atât de importantă, o periuță electrică de calitate făcându-și treaba singură. Deasemenea capetele periuțelor electrice sunt de mai mici dimensiuni și pot ajunge în locuri mai greu accesibile, cum sunt ultimii molari. Toate acestea fac periuța electrică o alegere în general mai bună decât periuța manuală.
  • Există mai multe tipuri de periuțe de dinți electrice. La unele diferă tipul de mișcare mecanică al capului. Există periuțe sonice ale căror peri vibrează cu o anumită frecvență. Există chiar și periuțe care îndăpărtează placa bacteriană cu ajutorul unei mici descărcări electrice.

Ești pregătit să zâmbești?

Solicită o programare