Cine poate beneficia de un implant dentar?

  • Sănătate Orală   •   29 Mai 2020

Clinica stomatologică SaraDent din Pitești răspunde întrebărilor dumneavoastră

Aproape oricine poate beneficia de implanturi dentare. În principiu, dacă o persoană este suficient de sănătoasă să suporte o extracție, poate suporta și inserarea unui implant. Orice persoană care a pierdut unul sau mai mult dinți din diverse motive, poate beneficia de acest tratament dacă nu există condiții locale sau probleme de sănătate generală ce contraindică in mod absolut intervenția de implantologie.

implant dentar pitesti

Cine este candidatul ideal pentru un implant dentar? Până la ce vârstă se pot face implanturile dentare?

Pe când la tinerii până în 18 ani nu se recomandă tratamentul prin implanturi dentare deoarece încă nu s-a definitivat procesul de creștere ,  la vârstnici este mai degrabă vorba de starea de sănătate generală decât de vârsta împlinită.  De asemenea în situațiile în care  există unele afecțiuni cronice generale ca diabetul netratat sau leucemia pot fi  contraindicate implanturile.

Pentru succesul pe termen lung al tratamentului prin implanturi este însă absolut necesar să aveți o gură curată. Problemele gingivale, cariile și infecțiile trebuie tratate înainte de inserarea implanturilor. Deasemenea consumul de alcool și mai ales fumatul scad șansele de succes ale implanturilor.

Sunteți pregătiți sa zâmbiți?

Stabiliți o programare!