Implanturile dentare – cât rezistă în timp un implant?

  • Sănătate Orală   •   19 Iulie 2020

Clinica stomatologică SaraDent din Pitești răspunde întrebărilor dumneavoastră

Primim foarte des întrebarea – cât rezistă un implant? Pentru a vă răspunde trebuie să precizăm faptul că implantul se comportă foarte asemanător cu dintele natural și ar trebui să reziste toată viața. Toți avem însă exemple de dinți care nu au rezistat atât. Știm cu toții că problemele dentare vin de la îngrijire insuficientă și lipsa tratamentelor atunci când sunt necesare. Același lucru este valabil și pentru implanturi.

implant dentar Pitesti

Cu o îngrijire corectă și controale periodice, implanturile dentare ar trebui să reziste toată viața.

Din păcate nimeni nu poate oferi  asemenea garanții  pentru că sănătatea unei persoane depinde de foarte mulți factori pe care dentistul nu-i poate controla, ca de exemplu: obiceiuri vicioase, nutriție corectă, factori genetici, diverse boli apărute ulterior, și mai ales igienă corectă. Deasemenea osul de calitate proastă sau in cantitate mică poate scădea șansele de succes. Cu toate acestea în ultimii 7 ani terapia cu implanturi a făcut salturi tehnologice și progrese extraordinare, motiv pentru care rata de success a ajuns la 97-98 % pe o perioadă de 10-15 ani.

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție de reconstrucție a dinților in marea majoritate a cazurilor deoarece se simte exact ca un dinte natural si nimeni nu va observa diferența față de ceilalți dinți.

Sunteți pregătiți sa zâmbiți?

Stabiliți o programare!